6 Ağustos 2023 Pazar

Marmara Adası

Günaydın Dostlar,

Ülkemizin en büyük ikinci adası olan Marmara Adası’nı bugüne kadar hiç ziyaret edememiştik. Siz merak etmeden ben hemen söyleyeyim, en büyüğü Gökçeada, üçüncü sırada da Bozcaada var.

Artık kocaman bir abla olan minik kuşumun nikahı, Marmara Adası ziyareti için güzel bir vesile oldu. Şifalısu bölgesinde nikahımızı kıyan Marmara Adalar Belediye Başkanı Sayın Süleyman Aksoy’a tekrar çok teşekkür ediyor, gençlere de sağlıklı ve mutlu günler diliyoruz. Tebrik etmek için arayan, soran, yazan bütün dostlarımızdan Allah razı olsun, iyi ki varsınız.



Adada çok güzel vakit geçirmemizi sağlayan ve ziyaretimizle ilgili her detayı düşünen sevgili Akyel ailesine ve her an yanımızda olan İsmail’in yakın arkadaşlarına da (Beşi Bir Yerde) ayrıca çok teşekkür ederiz. Çok düşünülmüş bir akış içinde çok güzel vakit geçirdik. Sahillerden tutun da adanın en yüksek noktalarına kadar gece gündüz her zaman soğuk biralarımız hazırdı. Biralar bir anda ortaya çıkıyordu.

Belli bir amaç için gittiğimiz için çok detaylı gezemesek de düğün konvoyunda bu eksikliğimizi giderdik. Hayatımda ilk defa düğün konvoyuna katıldım ve adanın bütün sokaklarından geçtik. Beni aracında misafir eden Onur Beye de ayrıca teşekkür ediyorum.

Erdek veya Tekirdağ üzerinden feribotla gitmek mümkün olsa da biz Bostancı’dan deniz otobüsü ile gitmeye karar verdik. Yakın gibi göründüğüne bakmayın, dört saatten fazla sürüyor. Bostancı’dan kalkan deniz otobüsü önce Yenikapı’ya sonra da Avcılar’a uğruyor. Zaten son durak da Avşa Adası. Marmara Adası’nda durup Avşa’ya devam ediyor. Yolcuların çok büyük bir kısmı Avşa yolcusu.

Adaya iner inmez sizi birçok çay bahçesi ve meşhur dondurmacı Serdar karşılıyor. Dondurması gerçekten de çok güzel, tam benim sevdiğim gibi. Dondurma yemeden dönmeyin.

Biz Mermer Beach Hotel’de kaldık. Bence adanın en iyi otellerinden birisi, belki de en iyisi. Kumsalın dibinde olması ve restorandan hemen denize inilebilmesi çok güzel olsa da bence en güzel yanı kendimizi bir arkadaşımızın evinde gibi hissediyor olmamızdı. Genç ve samimi bir ailenin işlettiği otel her isteğinize cevap veren güzel bir mekân. Otelin odalarının birçoğunda bizim ekip kalıyor olduğu için çok güzel vakit geçirdik. Denize bile girdim. Suyun serin olmasını beklesek de bu sene her şey gibi onun da çok sıcak olduğunu gördük.

Müjdat’cım, artık bir tek Bozcaada’da denize girmem kaldı. Bozcaada demişken oradaki “Sandal” restoranı gibi Marmara Adası’nda da Birol Restoran var. Oralara kadar gidip Birol’a gitmemek olmazdı. Adaya daha önce hiç gitmemiş olsak da Birol ismini duymuştuk. Ortam ve mezeler efsaneydi. Onlara da gösterdikleri yakınlık için çok teşekkür ederiz.

Birol çok meşhur olsa da İhtiyar Balıkçı, Erhan gibi deniz üstünde başka restoranlar da var. Hepsi aynı bölgede. Nitekim biz restorana yürüyerek gittik. Mesafeler çok uzak değil. Bu arada hemen şunu da belirteyim ada oldukça güvenli. Kimse çok fazla emniyet tedbiri almakla uğraşmıyor.

Nikah varsa bekarlığa veda da vardır. Veda partileri gecenin geç saatlerine kadar yakın ama ayrı mekânlarda devam etti. Sohbet, şamata ve şalgam çok iyi gitti. Deniz havasında şalgam bir başka içiliyor. İstanbul’da yaşıyor olsak da hiç deniz havası almamış gibiydik. Ben acaba ayda kaç kere deniz görüyorumdur?

Nikah günü otel müşterisinden on misli büyük bir grupla kız almaya gelen Akyel’lerin gelmesiyle başlayan serüven, helikopter pisti göbek atmalarıyla devam edip Beach Club’da yapılan aile yemeğiyle sona erdi. Samimi ortamda eğlence de çok güzel oldu. Ortalara çıkmayı çok sevmeyen Perin’in ablası için söylediği şarkı efsaneydi. Benim “Kedi” konuşmam da çok beğenildi. İnanılmaz güzel oynayan gençlerin arasında biz de kendi limitlerimizce bir şeyler yapmaya çalıştık. Her dansı hakkını vererek oynayan Aylin’in arkadaşını da ayrıca tebrik ediyorum. Geceye renk kattı.

İki gün çabucak geçti ve dönme vakti geldi. Deniz otobüsü marifetiyle kendimizi tekrar Bostancı’da bulduk. Marmara Adası sakin ve güzel bir yer. İzlenimlerime göre öyle de kalsın istiyorlar. İki üç gün doğal bir ortamda kafa dinlemek istiyorsanız Marmara Adası’nı çok tavsiye ederim.

Sağlıklı kalın, mutlu kalın…

2 yorum:

  1. Sabah Sabah Evrankaya6 Ağustos 2023 08:39

    Günaydın Dostlar,
    Yazılarımı Twitter'da AykutEvrankaya sayfasında, Facebook'ta Sabah Sabah Evrankaya sayfasında, LinkedIn'de Emin Evrankaya sayfasında takip edebilirsiniz.
    Sağlıklı kalın, mutlu kalın...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Aylin'i uzaktan izliyorum. Çok aklı başında, iyi kalpli bir insan olduğunu görüyorum. Tabii bunda senin , Şule Ablanın ve bütün ailenin payı büyük. Dilerim ömür boyu mutlu olur.
    Marmara Adasını 7-8 yıl önce görmüştüm otel problemi vardı. Şimdi düzelmiş olması güzel

    YanıtlaSil