4 Ekim 2014 Cumartesi

Neden Böyle Oldu?

Neden böyle oldu? Neden çok rahat kazanmamız gereken bir maçı kaybettik?

Aslında şu anda daha maç bitmedi. 8 sayı gerideyiz ve daha 6 dakika var ama ben bir umut görmediğim için şimdiden içeri geldim ve neden böyle olduğuna naçizane kendimce bir yorum getirmek istiyorum. Ben bu yazıyı yazana kadar maçı da kazanabiliriz ama sonuç gerçekleri değiştirmez.
En büyük neden, Fenerbahçe Ülker seyircisinin uyuyor olması. Fenerin her maçında olduğu gibi milli maçlarda da uyuyorlar. Oraya gelen rakip takımlar hiçbir zaman üzerlerinde bir seyirci baskısı hissetmiyorlar. Zannedersin ki opera seyretmeye gelmişler. Bu maçlar Abdi İpekçi veya Sinan Erdem’de oynansaydı sonuçlar çok farklı olurdu.

İkinci en büyük neden Birsel Vardarlı ve Işıl Alben. Türkiye’nin en iyi iki oyun kurucusu takımı bitirdi. Çak yavaş oynayıp hiçbir yaratıcı hamle yapamadıkları gibi topla çok fazla oynayıp hücumların ritmini bozuyorlar. Turnuva boyunca en az 50 kere 24 saniye süresi bitmeden top kullanamadık. Kaçırdıkları turnikelerin haddi hesabı yok. Çok kritik anlarda dünya kadar serbest atış da kaçırdılar ve uzaktan şutlarının çoğu girmedi.

Üçüncü neden rahat ve umursamaz tavırlarımızdan dolayı yaptığımız bireysel hatalar ve top kayıpları. Bu seviyelerde artık kimse bu tip hatalar yapmıyor.

Üzülüyoruz zira bu turnuvada finali görmemiz gerekiyordu ama olmadı. Bu tip turnuvaların hem fiziksel, hem de psikolojik yanını iyi oynuyor olabilmek gerekiyor. Biz ikisini de iyi oynayamadık ve iyi bir turnuva geçirdiğimizi düşünmüyorum.

Zaten bu işlerin tadı da kaçtı gibi. Türkiye – İspanya milli takımları maça çıkıyor ve maç başlarken hava atışına çıkan iki oyuncu da Amerikalı.

Bu topraklarda adet olduğu şekilde, artık önümüzdeki maçlara bakacağız diyerek turnuvayı noktalayalım…

1 yorum:

  1. Günaydın Dostlar,
    Yazılarımı Twitter'da AykutEvrankaya sayfasında, Facebook'ta Sabah Sabah Evrankaya sayfasında, LinkedIn'de Emin Evrankaya sayfasında takip edebilirsiniz.
    Sağlıklı kalın, mutlu kalın...

    YanıtlaSil