2 Şubat 2015 Pazartesi

Dansöz Dünya

Günaydın dostlar...

Dünyanın döndüğünü hepimiz çok iyi biliyoruz. İnsanların döndüğünü de zaman içinde yaşayarak öğrendik. İçinizde halen sabah başka, akşam başka konuşan, insanlara şaşıran var mı?
Geçen akşam ortama göre değişen ikiyüzlü insanlar üzerine bir sohbet sürerken, orada bulunan amcalardan bir tanesi “Keşke ikiyüzlü olsalar, insanların artık yedi yüzü var.” deyiverdi. İkiyüzlü insanlar iki çeşit konuşurlar, yedi yüzlü insanlar yedi değişik ortamda yedi değişik çeşit konuşurlar.


Kim bilir belki de bizim amca haklıdır ama ikiyüzlü insanlardan bahsederek haftanın ilk çalışma gününde içinizi karartmak niyetinde değilim. Biraz ortalarda dolaşırsanız onları zaten kendiniz de bulursunuz. İnsanlar yetmiş çeşit kıvırtır buna alıştık artık.

Benim alışamadığım işyeri kıvırtmaları değil. Bir türlü anlayamadığım ve alışamadığım gerçek kıvırtmalar. Bilhassa da erkeklerin kendilerini ortaya atıp, Asena’nın doğumda karışmış ikiz kardeşi gibi göbek atmalarına bir türlü alışamadım.

Geçen cuma akşamı da arkadaşlarla buluştuğumuzda ortalardaki bir amca maşallah dansöz Didem gibi oynuyordu. Karşısındaki bayan, göbek atmak konusunda onun eline su dökemez. Bu nasıl bir oynamaktır kardeşim?
Koskoca adamların gerdan kırarak, göbek atmaları bana her zaman bir garip gelmiştir. Bu duruma hiçbir zaman alışamayacağım galiba. Bu gibi durumlarda ben hep kendimi düşünüyorum. Beni o tip göbek atma hareketleri yaparken düşünebiliyor musunuz? Ne kadar korkunç bir görüntü olurdu. İlk duyduğu anda da babam beni evlatlıktan reddederdi.
Babam demişken, biz babadan böyle görmedik, dededen böyle görmedik. O yüzden ailede erkeklerin göbek atmasına çok alışık değiliz.

Bir de bu göbek atanların masalara gelip, geriye doğru yatarak göbek atıp para bekleyenleri de var. Koskoca 190 cm boyunda ve 100 kilo ağırlığında bir adamın bir takım dansöz hareketleri yaparak bu şekilde dans etmesi kadar korkunç bir manzara olamaz. Allah kimseyi böyle bir şeyi görmek ve yaşamak zorunda bırakmasın…

Yarı şaka, yarı ciddi bu konuya girdik ama bu işi gerçekten çok iyi becerebilen erkekler de var. Birçoğu da yaptığı dansları kendine çok yakıştırıyor ama bu işler hiç bana göre değil. Çok sevdiğim arkadaşlarım arasında da çok güzel göbek atanlar var. Kimler olduklarını merak ediyorsanız bana bir e-mail yazın ben size isimlerini ayrıca bildiririm…

Yay burcu ve her türlü özgürlüğün yanında olan bir insan olarak, göbek atan erkelere karşı bir ayrımcılık yapmak hiç bana göre bir iş değil ama gerçek de böyle. Şimdi size sabah sabah yalan mı söyleyeyim.

Diyeceksiniz ki, hiçbirini mi sevmiyorsun. Seviyorum tabi. Örnek olarak Kenan İmirzalıoğlu’nun oynadığı erkek görünüşlü oyunları çok beğeniyorum. İnşallah o da günün birinde göbek atarak arkaya doğru yatmaya kalkmaz. Akıllı adam olmamışken Kadir ağabey de çok güzel oynardı.
İsteyen istediği kadar göbek atsın ama bu iş hiç bana göre bir iş değil. Emin’in tercihi kimsenin kıvırtmamasından yana ama ille de kıvırtacaksanız dans pistinde olduğunuzdan emin olun…

Sağlıklı kalın, mutlu kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder