14 Eylül 2014 Pazar

Çapsız Bir Teknik Adam...

Her zaman Sabah Sabah Evrankaya olmaz, bugün de Akşam Akşam Evrankaya…

Bir teknik adam 0-0 giden bir maçta son dakikalarda Emenike’yi çıkarıp Selçuk Şahin’i oyuna alıyorsa bu onun ne kadar çapsız ve korkak bir teknik adam olduğunu gösterir. Aman yenilmeyeyim korkusu ile yapılmış bir değişiklik.
 
Sıkıntıdan öldüğümüz bir maç. Ne gol pozisyonu var, ne heyecan var. İki tarafta da yenilmezsem durumu idare edebilirim duygusu hakim. 500 tane yan pas yapan, hücumda çoğalamayan, gol pozisyonuna giremeyen, insanı uyuz eden Aykut Kocaman takımı geri geldi. 90 dakika top oynuyorsun bir tane gol pozisyonuna giremiyorsun. Bu nasıl bir iştir?
Takımın en az %70’i çok formsuz. Yere göğe sığdıramadığımız Gökhan Gönül dökülüyor. Bu maçta tek bir atağı yok. Öbür kanattaki Caner’de ondan bir milim daha iyi olmakla beraber eski Caner’den eser yok. Kimse bana parmağı acıyormuş ama demesin, zira bundan önceki maçları da gördük. Milli takımda da korkunç kötüydü.

Sow ve Emenike’ye de ayrı bir parantez açmak lazım. Bu nasıl bir formsuzluktur? Bu nasıl bir enerjisizliktir? Bu nasıl bir isteksizliktir? Hazırlık maçları da dahil olmak üzere, Fenerbahçe şu ana kadar hep 9 kişi oynuyor. Bu kadar formsuzken ve enerjisizken bunlar nasıl düzelecek bilmiyorum. Emenike Nijerya milli takımında da çok kötüydü.

Evinde oynayan koskoca Trabzon takımının da bütün kurgusu gol yememek üzerine kurulmuş.
Ligin ikinci haftası bitmek üzere ve dünya kadar maç seyrettik. Bütün bu maçları izledikten sonra halen milli takımımızın İzlanda karşısında aldığı sonuca şaşıran var mı?

Korkarım zaten bir gram seyir zevki olmayan ligimiz bu sene dibe vurdu. Bunlar bu ligin büyük takımlarıysa, küçüklerin Allah yardımcısı olsun…
Böyle bir maçta stadın dolmaması da, insanların artık bu işten ne kadar sıkıldıklarının çok güzel bir göstergesidir. İnsanlar artık büyük paralar vererek sıkıntı izlemekten bıktılar…

Ne dersiniz? Bu futbolu artık hayatımızın önemli bir önceliği olmaktan çıkarsak mı acaba?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder