13 Nisan 2014 Pazar

Herkes Önce Bir Kendine Baksın..

Günaydın Dostlar,

Neymiş konu?

Sakat olduğu için takım ile Sivas’a gitmeyen Wesley Sneijder, maçın oynandığı saatlerde evinde oturup maçı seyretmemiş de tutmuş Hollanda’dan bir arkadaşının boks maçına gitmiş. Hatta ringe çıkıp bir iki saniyelik gösteri bile yapmış.


Vay hain vay! Nasıl yapar bunu bize?

Alex De Souza, Aziz Yıldırım ile ciddi bir görüşme yaparken ayak ayak üstüne atmış.
Vay terbiyesiz vay! Nasıl yapar bunu bize?

Manual Fernandes, maç gününden bir akşam önce arkadaşları ile balıkçıya gitmiş.
Vay düşüncesiz vay! Nasıl yapar bunu bize?

Bunlar gibi binlerce örnek verebiliriz. Bu adamları dünyanın her yerinden toplayıp, getirip sonra da bizim yaşamımıza, kültürümüze %100 uyum sağlasınlar gibi saçma sapan  bir beklenti içine giriyoruz.
Adamlar olaya bambaşka şekilde bakıyorlar. Sivas’a gidemedi diye evde oturup maç seyretmesi gerektiğini düşünmüyor. O zamanı maddi, manevi başka şekilde kendisi açısından daha verimli bir biçimde değerlendirmeyi düşünüyor. Oynanan maçı iki saat sonra izlemeyi bir hainlik olarak görmüyor.

En ufak bir şey yaptıklarında her zaman eleştirdiğimiz bu yabancı futbolcular, "Kardeşim siz sanki her şeyi çok mu doğru yapıyorsunuz, gidin de bizi eleştirmeden önce bir aynaya bakın." deseler ne cevap vereceğiz?
"Bu ülke kadın ölümlerinde dünyada bir numara, çocuk gelinlerde dünya birincisi, çocuk pornosunda ilk sıralarda, hayvanlara tecavüzde birinciliği yıllardır kimseye kaptırmıyor, trafik kazalarında dünya birincisi, iş kazalarında dünya birincisi; sahtekarlık, yolsuzluk, rüşvet sıralamasında dünyada ilk sıralarda; vergi kaçırmak günlük yaşamın bir parçası olmuş; yalan dolan her yerde iken siz utanmadan bizi mi eleştiriyorsunuz?" deseler, ne cevap vereceğiz?

Milleti eleştirmeden önce herkes aynada bir kendine baksın. Bilmiyorum bir dünya pişkinlik listesi var mı ama, olsaydı biz onda da birinciliği kimseye kaptırmazdık.
Sağlıklı kalın, mutlu kalın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder